CO2

Impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica

L’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica és un tribut propi de la Generalitat de Catalunya, l’objecte del qual és gravar les emissions de diòxid de carboni que produeixen aquests vehicles i que incideixen en l’increment de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

A partir del 15 de setembre del 2021 s’obre el període de pagament!

Per saber quina quantitat hauràs de pagar, pots dirigir-te al web

https://atc.gencat.cat/ca/tributs/impost-emissions-vehicles/acces-padro/

Introduint les teves dades personals i les del vehicle o, fent servir un certificat digital, podràs accedir i conèixer si, com a titular del teu vehicle estàs subjecte al pagament d’aquest impost i per quina quantitat. Així com, a través d’aquesta mateixa pàgina, realitzar el pagament.

Qui ha de pagar l’impost?

  • Les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020.
  • Les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats a Catalunya durant el 2020.

Estan exempts de tributar:

  • Els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars i els vehicles autoritzats a transportar més de 9 persones (incloent-hi el conductor). 
  • Els vehicles considerats històrics i els clàssics, també gaudeixen d’una bonificaciño del 100%.

Per a més informació CONTACTA amb AC ADVOCATS I MEDIADORS.

TEL. 972094320

ac@acadvocatsimediadors.es